Actorul Tudor Petruț, cunoscut pentru rolul lui Șerban din „Liceenii”, a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 24 iunie.
El a vorbit, printre altele, despre modul în care au fost aleși actorii pentru binecunoscutele filme din seria „Liceeni”, dar și despre activitatea sa din Statele Unite.
„La sfârșitul liceului, am avut bucuria extraordinară să apar măcar o dată alături de unchiul meu, Emanoil Petruț, în «Femeia din Ursa Mare», film al lui Adrian Petringenaru. Eram déjà pe cale de alege o carieră și m-a pus foarte mult în dilemă acea experiență, pentru că deja începusem să înțeleg mult mai multe despre cum funcționează industria cinematografică, ce înseamnă să fii un actor, să ai disciplină, discernământ, ce înseamnă o echipă de filmare, câtă muncă înseamnă un film. Și am vehiculat atunci, cu gândul că poate că aș putea să fac și eu așa ceva. Din nefericire, eu mi-am dorit toată viața să fiu regizor de teatru, așa că până la urmă am dat la Regie și am terminat Facultatea de Teatru, Film și Televiziune, regie, teatru, film și televiziune”, povestește Tudor Petruț.
El spune că, în 1986, a dat probe pentru „Liceenii”, astfel că a avut o întâlnire cu regizorul Nicolae Corjos.
„Am dat probe de filmare, ne-am întâlnit cu dl. Corjos, eram coleg de facultate cu Mihai Constantin la vremea respectivă. Pe Oana Sârbu cunoșteam, că am văzut-o, am văzut-o la televizor, fiind o îndrăgită interpretă de muzică ușoară. Ștefan Bănică intrase la Institut, dar, fiind incorporabil, era în Armată, deci cred că am văzut de două ori în viață până atunci. Și cred că la fel ca întâmplarea din școala generală, când eram doi nebuni care am funcționat foarte bine în cuplu și amândoi am făcut rolul, a șa ne-am nimerit noi trei în aceeași zi, la aceeași oră, la proba de filmare a domnului Corjos, așa că am intrat împreună. Cred că faptul că am dat probă cu Ștefan și cu Mihai și iarăși, ca trio, au funcționat foarte bine, iar dl. Corjos, care era un om extraordinar, s-a gândit, poate că a găsit soluția”, mai spune el.
Tudor Petruț este stabilit în SUA de peste 30 de ani, unde este căsătorit cu o româncă și are doi fii. În America, Petruț a jucat în mai multe filme și reclame, dar predă și matematică la un liceu. Este pasionat de fotbal și recunoaște că nu și-a încurajat copiii să urmeze actoria, astfel că unul este om de afaceri, iar celălalt este manager sportiv, partener într-o agenție din New York.
Cunoscutul actor revine în fiecare vară în România, pentru a-și reîntâlni mama și colegii din film. Cu Ștefan Bănică Jr. mărturisește că a rămas la fel de apropiat ca acum 40 de ani și este o tradiție pentru ‘’liceeni’’ să se revadă atunci când Tudor Petruț se întoarce în București.
Urmărește podcastul integral cu Tudor Petruț doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.
Vă invităm să urmăriți podcastul în integralitate și mai jos: